De juiste vragen stellen
Het kan overweldigend zijn om alle mogelijke keuzes die er zijn te moeten doorlopen. Als u al een lijst met potentiële autowinkels heeft verzameld die u kunnen helpen, is het logisch om die lijst in te korten totdat u uiteindelijk de best mogelijke optie kunt vinden.

Om deze aanbieders ooit te leren kennen, hebben we een aantal vragen op een rijtje gezet die u zich zou moeten stellen voordat u beslist met welke Volkswagen-reparatie bij u in de buurt de moeite waard is om zaken mee te doen.

Heb je ervaring met mijn type auto?
Het is tegenwoordig gebruikelijk dat autowinkels zich specialiseren in bepaalde merken en modellen voertuigen. Sommige bedrijven kiezen er zelfs voor om zich te concentreren op specifieke voertuigen zoals vrachtwagens, motorfietsen of een wagenpark. Daarom is het logisch om van tevoren te vragen of ze uw type baan onderhouden, zodat u weet dat ze zijn uitgerust en ervaren om elke autoreparatie of afstelling van uw voertuig aan te kunnen.

Ben je gecertificeerd?
U wilt de zekerheid dat u wordt bijgestaan door iemand die precies weet wat hij doet. Uw auto is in de eerste plaats geen goedkope aankoop en het laatste wat u wilt, is dat iemand lukraak uitzoekt wat er mis mee is en het probleem oplost, waardoor het probleem waarschijnlijk alleen maar erger wordt. Bekijk hun certificering, zodat u er zeker van bent dat ze over de vaardigheden beschikken om de reparaties de eerste keer goed uit te voeren.

Bent u aangesloten bij een autovereniging?
De organisatie en autoverenigingen waarbij een winkel is aangesloten, kunnen veel vertellen over wat u kunt verwachten als u besluit uw auto naar hen toe te brengen. Verschillende organisaties eisen dat deze autowinkels aan specifieke normen voldoen voordat ze in de kudde worden geaccepteerd.

De Automotive Service Association en de AAA zijn bijvoorbeeld enkele van de meest prominente automobielorganisaties die er zijn, en om daar deel van uit te maken, moeten reparatiewerkplaatsen voldoen aan hun strikte regels, normen en ethische code. Zorg ervoor dat de door u gekozen aanbieder is aangesloten bij deze organisaties.

Biedt u een gratis schatting aan?
Zoek uit of de winkel u kosten in rekening brengt voor een schatting van wat zij aanbevelen aan uw auto te doen. Sommige winkels bieden dit gratis aan, terwijl andere wel een vergoeding vragen.

Er is niets mis met het in rekening brengen van de offerte, vooral omdat dit hen tijd kost om het voertuig te controleren en uit te zoeken wat er mis mee is. Zorg er gewoon voor dat ze van tevoren weten wat de kosten zijn en dat de offerte die ze u geven geen verborgen kosten bevat die u later zullen verrassen.

Heb je referenties waarmee ik kan praten?
Er is geen betere manier om een autowinkel beter te leren kennen dan door te praten met de mensen die ze in het verleden hebben geholpen of nog steeds bedienen. U zult verrast zijn hoeveel u kunt leren over deze aanbieders en de diensten die zij in het algemeen aanbieden door te praten met echte klanten die het uit de eerste hand hebben gezien en ervaren. U kunt ook op de BBB-website kijken of er ooit klachten zijn ingediend tegen een autowinkel waarin u geïnteresseerd bent.